Konst och smide från Öje i Höga kusten

Arbete kring smideshantverk, konst och byggnadssmide.

Projekt i smedjan

Nytt!

thomas-gyllene-hammare.jpg

 

2014 September. GA-kyrkan i Sundsvall fick tillhanda 4 stycken nyrestaurerade gångjärn på sidodörren från Öje smedja .

2014 Maj. Gesällbrevet är ett faktum. Efter 260 timmar arbete med en tolerans på 0,2 millimeter har jag yrkesbeviset i handen. 

2014 Januari. Jag kommer att arbeta med mitt gesällbrev under perioden Januari till 1 Maj. Jag har valt att tillverka en Bioetanolbrännare i stål som kommer att få sitt uttryck i kubistisk stil. Namnet på hela projektet är "Där den ena inte existerar utan den andra" -En studie i Rätblock.

2013 November. Jag har bestämt mig för att medverka på Murbergets julmarknad i år. Det är så underbar stämning där och massor av treviga och glada människor som firar jul.

2013  September. Öje smedja fanns med igen på Korsmässomarknaden i Härnösand. Tack alla ni för visat intresse för genuint hantverk. Det värmer!

2013 1 Maj.Jag lämnade in mitt bidrag till vandringsutställningen "Vägvisaren." Vilken pärs ...det blev mer arbete än vad som var tänkt...men nu är den klar och jag hoppas att jag bidraget blir uppskattat av domarna.

2013 April. Mer smide och skoj  med järn på Gålsjö bruk i Sollefteå.

2012 december. Öje smedja finns på Julmarknaden på Murberget i Härnösand

2012 September Öje smedja finns på Korsmässomarknaden i Härnösand den 15 September.

2012 Augusti Jag kommer att smida lite hos Gålsjö bruk i Sollefteå, hålla i lite grundläggande kurser å sånt.

2012 Maj. Nytt inom byggnadssmide. Jag kommer att tillhandahålla varianter på smidda Låsbeslag på dörrar för 1700-1800-tals byggnader. Beslagen kommer att göras under Maj.

2012 Maj. Trädgårdstaket 30 meter långt kring damm kommer att påbörjas. Modellen på staketet kommer     från Brantevik. Första Bilden under visar på utseendet på räcket och det är ca 1.1 m hög och kommer främst att vara ett skydd från att barn trillar ner i dammen. Två stycken grindar på var sin sida om dammen kommer att monteras på staketet, inspirerad av,(se andra bilden med löv i en båge).Jag tror att helhetsinrycket på dammen efter jobbet kommer att bli supersnyggt! Kan knappt vänta att börja... staket

 

2012 April. Prövar nya metoder för aluminiumgjutning med kraftigt gods till Fällkilar.